SZKOLENIA

Szkolenia survivalowe (survival cywilny i militarny) –  uczymy tego, jak przetrwać w sytuacjach kryzysowych. Nie uczymy wyłącznie survivalu w wydaniu harcerskim, gdzie szkolenie ogranicza się do budowy szałasów, czy rozpalania ognia. Organizujemy szkolenia z zakresu nauki technik survivalowych. Realizujemy je według systemów najlepszych armii świata. Wykorzystujemy naszą wiedzę zdobytą w praktyce i wielu kursach specjalistycznych. Uczymy praktycznych technik przetrwania. Umiejętności zdobywane Podczas szkolenia przydadzą się zarówno podczas wypadu do lasu, w góry, nad jezioro, jak i w życiu codziennym. Szkolenia realizowane są przez cały rok na kilku poziomach zaawansowania, dostosowanych do potrzeb i możliwości uczestników. W zależności od wyboru danego poziomu szkolenia trwają od jednego do nawet kilkunastu dni. Posiadamy zróżnicowane plany szkoleń z wyraźnym podziałem na survival cywilny i militarny z elementami S.E.R.E. W celu poznania szczegółów – zapraszamy do kontaktu.

Selekcja – prowadzimy także szkolenia przygotowujące potencjalnych uczestników Selekcji do Wojsk Specjalnych. Szkolenia prowadzone są przez cały rok i do udziału w nich wymagana jest wysoka sprawność fizyczna. Trwające od kilku dni do tygodnia zajęcia także w terenie górskim pozwalają sprawdzić kres swoich możliwości psychicznych i fizycznych.

Taktyka – nasi instruktorzy prowadzą szkolenia z zakresu niebieskiej, czarnej, zielonej i czerwonej taktyki.

Szkolenia medyczne – organizujemy szkolenia medyczne w różnym typie i na różnym poziomie zaawansowania od pełnoprawnych szkoleń ratowniczych KPP (Kwalifikowana Pierwsza Pomoc) po zajęcia z medycyny pola walki (TCCC). Zajęciom może towarzyszyć pozoracja pirotechniczna.

Szkolenia z zakresu bezpieczeństwa – zdecydowanie lepiej niż likwidować skutki zagrożeń, jest im po prostu zabiegać. Prowadzimy szkolenia z zakresu bezpieczeństwa osobistego, kontrwywiadu, antyterroryzmu.

Techniki linowe – prowadzimy zajęcia z technik linowych zarówno w oparciu o ściankę wspinaczkową, jak i przeszkody terenowe oraz skały.

Szkolenia motorowodne i żeglarskie – posiadamy kadrę szkoleniową ze stosownymi uprawnieniami do przeprowadzenia szkoleń na patenty sterników motorowodnych, motorowodnych morskich i jachtowych oraz jachtowych morskich. Nasi szkoleniowcy prowadzą także kursy w zakresie  STCW – kończące się uzyskaniem stosownych uprawnień państwowych.

Szkolenia nurkowe – duża część naszych instruktorów posiada uprawnienia instruktorskie w zakresie szkolenia nurkowego. Organizujemy szkolenia i kursy podwodne prowadzone na basenie, jeziorach, wodach Zatoki Gdańskiej i Bałtyku.

Łączność – szkolenia w zakresie łączności wg standardów wojsk specjalnych.

Szkolenia narciarskie – prowadzimy intensywne szkolenia narciarskie dla osób o różnym stopniu zaawansowania.