O NAS

Kim jesteśmy, co robimy, jak działamy.

Fundacja 4MOZA

Fundacja 4MOZA jest organizacją pozarządową założoną przez byłych żołnierzy, operatorów Morskiej Jednostki Działań Specjalnych FORMOZA (JW 4026).

Fundacja prowadzi działalność w zakresie szkoleniowym i szeroko rozumianego bezpieczeństwa i obronności. Nadzór nad Fundacją, sprawuje Ministerstwo Obrony Narodowej. W naszych szeregach obecni są specjaliści wywodzący się z Morskiej Jednostki Działań Specjalnych FORMOZA, byli operatorzy z pozostałych jednostek specjalnych Wojska Polskiego i Służb Specjalnych. Nasi instruktorzy zdobywali swoje doświadczenie latami podczas działań bojowych w kraju i na całym świecie. Trzon naszych ekspertów stanowią specjaliści posiadający uprawnienia dostępu do informacji ściśle tajnych, stanowiących tajemnicę państwową – zarówno w myśl polskich przepisów, jak i międzynarodowych NATO. Podczas swojej służby operatorzy zrzeszeni obecnie w Fundacji 4MOZA niejednokrotnie stawali oko w oko z realnym zagrożeniem własnego życia, co pozwoliło przygotować ich do działań w nawet najbardziej ekstremalnych warunkach i sytuacjach. Swoją działalność Fundacja z powodzeniem realizuje na obszarze całej Polski i pozostałych krajów Unii Europejskiej. Wiele lat trudnego szkolenia, udział w misjach zagranicznych i działaniach bojowych spowodował, że pracownicy i współpracownicy Fundacji 4MOZA to specjaliści w zakresie szeroko rozumianego bezpieczeństwa i obronności. Posiadamy własny Ośrodek Szkolenia Taktyk Strzeleckich 4MOZA.

Działalność Fundacji 4MOZA, wspierana jest przez:

Poznaj historię powstania Jednostki Wojskowej FORMOZA, JW 4026

Żołnierze nie umierają. Idą do piekła aby się przegrupować.