BEZPIECZEŃSTWO

• /
  • BEZPIECZEŃSTWO

Ochrona bezpośrednia VIP – posiadamy bardzo duże doświadczenie poparte referencjami naszych Klientów w zakresie ochrony bezpośredniej VIP, którą jesteśmy w stanie zapewnić na obszarze całego kraju, także w systemie 24h/dobę. Posiadamy kadrę wyspecjalizowaną w ochronie osobistej, której trzon stanowią operatorzy z Sił Specjalnych MON oraz MSWiA. Dzięki temu posiadamy także kadrę instruktorską na najwyższym poziomie, która pozwala nam na szkolenie kolejnego pokolenia profesjonalistów. Obycie z bronią i walką wręcz zapewnia nam własna strzelnica i systematyczne treningi. Zaplecze działań operatorów stanowią technicy, logistycy i analitycy.

Transport VIP – świadczymy usługi w zakresie transportu VIP luksusowym pojazdem marki Mercedes Benz Sprinter Tourer w zabudowie przygotowanej na specjalne zamówienie. Nasi kierowcy posiadają liczne szkolenia i kursy w zakresie jazdy ofensywnej i defensywnej oraz doświadczenie w prowadzeniu pojazdów VIP z sił i służb specjalnych. Usługa transportu VIP może być połączona z usługami ochrony bezpośredniej.

Koordynacja bezpieczeństwa imprez kameralnych i masowych oraz ochrona stref artystycznych – zajmujemy się koordynacją bezpieczeństwa i ochrony wydarzeń kulturalnych i sportowych, sporządzamy plany zabezpieczenia i monity bezpieczeństwa, przeprowadzamy audyty i kontrole w zakresie bezpieczeństwa imprez masowych. Jesteśmy liderem w zakresie ochrony stref artystycznych – backstage, garderoby, VIProom. W swojej karierze zabezpieczaliśmy kilkaset imprez krajowych i międzynarodowych. Od wielu lat nasz Koordynator ds. Bezpieczeństwa wraz z zespołem dba o bezpieczeństwo legendarnej trasy koncertowej „Lato z Radiem” Polskiego Radia. Każda nasza grupa posiada w swoim składzie wykwalifikowanego ratownika medycznego wraz z niezbędnym sprzętem (plecak medyczny oraz apteczki osobiste).

Ochrona imprez artystycznych i sportowych – świadczymy także usługi w zakresie ochrony fizycznej całego terenu imprez kameralnych i masowych o różnym charakterze. Nasze działania wspieramy mobilnym stanowiskiem dowodzenia i monitoringu, skąd dowodzimy przebiegiem zabezpieczenia. Dla kompleksowego zabezpieczenia imprez masowych posiadamy w pełni wyposażony ambulans wraz z zespołem ratownictwa medycznego (typu P, w razie konieczności rozszerzany do typu S z lekarzem) i wóz bojowy straży pożarnej wraz z wykwalifikowanego obsadą.

Ochrona biznesu – zajmujemy się kompleksową ochroną biznesu, w tym techniką specjalną i wywiadem oraz kontrwywiadem gospodarczym. Weryfikujemy kontrahentów i kandydatów na potencjalnych pracowników lub wspólników. Prowadzimy poszukiwania osób i majątku. Wykonujemy badania anty-podsłuchowe pomieszczeń i pojazdów, kontr-obserwację osób i miejsc, audyty i testy systemów bezpieczeństwa obiektów oraz systemów informatycznych. Z uwagi na charakter stosowanych technik i oddelegowanych do tych zadań specjalistów i ich doświadczenie nie do zdobycia na rynku cywilnym – szczegóły proponowanych przez nas rozwiązań przedstawiamy wyłącznie zainteresowanym klientom.

Kontrola pirotechniczna – przeprowadzamy kompleksową kontrolę pirotechniczną miejsc i pojazdów – z uwzględnieniem miejsc organizacji wydarzeń artystycznych i sportowych, imprez kameralnych i masowych. Nasi pirotechnicy posiadają uprawnienia i doświadczenie w przeszukiwaniach miejsc pod kątem wykrycia materiałów wybuchowych i pirotechnicznych. Wykonujemy sprawdzenia przed rozpoczęciem wydarzeń, jak i późniejszą kontrolę przybywających na nie uczestników.